Tähelepanu!

Juhime tähelepanu, et antud uudis on rohkem kui aasta vana, mistõttu võib olla sisu vananenud. Soovitame võimalusel tutvuda uuemate infoallikatega sellel teemal.

Laulu- ja tantsupeo „Minu arm“ ligipääsetavus

25.06.2019 | Eesti Puuetega Inimeste Koda | Jaga Facebookis

Eesti Puuetega Inimeste Koda koos teiste koostööpartneritega on võtnud südameasjaks kohandada 2019. aasta Eesti olulisim kultuurisündmus, XXVII laulu- ja XX tantsupidu “Minu arm”, ligipääsetavaks puudega inimestele.

Tantsupeo etenduse peaproov 4. juulil kell 15.00 Tallinna Kalevi keskstaadionil on ligipääsetav nägemispuudega inimestele. Tantsupeo peaproovis on kirjeldustõlge, mida teevad professionaalsed kirjeldustõlgid. Tõlget saab kuulata kõrvaklappidest ning nägemispuudega inimestele on ligipääsetavuse tagamiseks valmistatud taktiilne tantsupeo teatmik. See koosneb tantsustaadioni skeemist, idee lühitutvustusest ja esitatavate tantsude taktiilsetest põhijoonistest, kuhu on taktiilses ja punktkirjas toodud tantsu autor, nimi ja esitajad. Nägemispuudega inimestele on eraldatud kohad sektoris 5, mille lähedal on raadiosaatetehnika ja kirjeldustõlgid. Nägemispuudega inimesed saavad pileteid Eesti Pimedate Liidu kaudu (epl@pimedateliit.ee).

Päev hiljem, 5. juulil kell 18.00 toimub tantsupeo kolmas etendus, mida kannab üle ETV. Kõik soovijad saavad kuulata ülekannet nägemispuudega inimestele mõeldud kirjeldustõlkega oma telerist. Kirjeldustõlge kantakse üle ETV audiokanalil, ülekanne algab 5. juulil kell 17.45.

Kalevi staadionile on paigaldatud ka platvorm ratastoolis inimestele. Platvorm asub läänetribüünil sissekäikude 1 ja 2 vahel. Ka ratastooli saatjate tarbeks on poodiumil klapptoolid. Inva-WC asub Lääne väravast sissetulekul vasakul käel. Staadioni lähedale on võimalik sõita ka bussiga, nt nr 17, 17a, 23 ja 54. Enamik neist liinidest on varustatud madalapõhjaliste bussidega. Väljuda tuleb Püssirohu peatuses. Invaparkla asub enne Lääne väravast sissetulekut vasakul käel ja sinna on võimalik parkida vaid vastava eriloa alusel. Liikumispuudega inimeste transportimisel Kalevi keskstaadionile ja ära, on võimalik ajutiselt peatuda väravate ligiduses. 4. juuli peaproovil on kohapeal abiks Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu vabatahtlikud. Lääne väravas asub ka vastav infotelk puuetega inimestele.

Eesti viipekeelsetele kurtidele on ligipääsetav 7. juulil kell 14.00 Tallinna Lauluväljakul toimuv kontsert. Tuletorni kõrval, sektoris 7A, on ratastooliala ning viipeala ja professionaalsed eesti viipekeele tõlgid. Samas on istekohad 50-le inimesele. Kontserdi orienteeruv lõpp on kell 21.00. Ratastooliala saavad liikumispuudega inimesed kasutada ka 6. juuli kontserdi ajal.

Samuti on kontserdi otseülekanne ETV-s, kuid otseülekandes ei ole subtiitreid ega viipekeele tõlget. Eesti viipekeeletõlget kuvatakse interneti otseülekandes Eesti Rahvusringhäälingu portaalis (err.ee) . ETV tagab nädala jooksul pärast laulupidu tagada subtiitrid telekanali järelvaatamisse.

Laulude sõnad on laulupeo teatmikus ning teatmik on müügil lauluväljaku infopunktis. Laulupeo kontserdi tarvis trükitakse nägemispuudega inimeste jaoks 50 punktkirjas kava. Kava sisaldab laulupeo lühikirjeldust ning laulude pealkirja, autorit ja kooride üldnimetust. Kava ühel lehel on lauluväljaku taktiilne plaan.

7.07 on Lauluväljaku mereväravas ka Eesti Puuetega Inimeste Koja infopunktis on jagatakse punktkirjas kavasid ja muud ligipääsetavusega seonduvat infot. Infopunktis on ka laulukaare makett ja taktiilne plaan kompimiseks nägemispuudega inimestele. Merevärava juures asub ka inva-parkimisala, kuhu saab parkida vaid eriloa alusel. Väravate läheduses on lubatud transpordivahenditel ajutiselt peatuda. Lauluväljakule saab liikuda ka ühistransporti kasutades ning liinidele on lisatud maksimaalselt madalapõhjalisi sõidukeid.

Nii tantsupeo peaproovis 4. juulil kui ka laulupeo 7. juuli kontserdil on kohapeal puuetega inimesi abistamas vabatahtlikud.

Palume etenduste ja kontsertide külastamisel arvestada piisava ajavaruga ning riietuda ilmastikule vastavalat.

Kuidas osta pileteid?

Laulupeo kontserdi pilet erivajadusega inimesele on soodustus tõendava dokumendiga 10 eurot, puudega inimese saatja pääseb laulupeole tasuta (mõlemal peab olema kehtiv pilet). Piletite tellimiseks tuleb ise ühendust võtta Piletileviga laulupidu@piletilevi.ee või helistada 665 9534 (tööpäevadel kell 9:00-17:00).

Loe lähemalt – https://2019.laulupidu.ee/tantsupidu/

Vaata kindlasti ka liiklusinfot liikluspiirangute, parkimise jm olulise kohta – https://2019.laulupidu.ee/kulastajale/liiklusinfo/

Küsimuste korral EPIKoda:Helen Kask (tel. 5560 6123‬, helen.kask@epikoda.ee)

TOP