Kutse ligipääsetava fotonäituse avamisele Afganistanis elavatest puuetega inimestest 18. mail

10.05.2023 | Eesti Puuetega Inimeste Koda | Jaga Facebookis

Maikuu kolmandal neljapäeval tähistatakse ülemaailmset ligipääsetavuse päeva, mille eesmärk on tõsta teadlikkust ligipääsetavusest.

Kutsume teid EPIKoja aeda (aadressil Toompuiestee 10, Tallinn) ligipääsetava fotonäituse avamisele 18. mail kl 12-13:30 Afganistanis elavatest puuetega inimestest.

Fotod on jäädvustatud kolmes Afganistani provintsis – Kabulis, Mazar-e-Sharifis ja Bamyanis. Afganistan on vaene riik, kus pikka aega kestnud sõda on kaasa toonud suurel hulgal purustusi ning sõja tõttu on suurel määral kasvanud puudega inimeste hulk. Afganistani puudega inimene seisab silmitsi mitmete sotsiaalsete tõketega, ta on ilma jäetud paljudest põhiõigustest, kuid sellest hoolimata püütakse näha lootuskiirt ning ületada igapäevaelu väljakutseid.

Tänu endisele puuetega inimeste aktivistile ja praegusele sõjapõgenikule Eestis, Ali Afzalile jõudis fotonäitus EPIKojani. Fotode autor on fotoreporter, itaallane Giovanni Diffidenti.

Fotodele on loodud kirjeldustõlge, eesti viipekeele tõlge, lihtsa keele tõlge, et kõik inimesed, olenemata puudest, saaksid näitusest osa. Fotonäituse kirjeldused on eesti, inglise ja vene keeles.

Fotonäituse korraldaja on Eesti Puuetega Inimeste Koda. Fotonäituse ligipääsetavuse tagamist aitasid toetada Soolise Võrdõiguslikkuse ja Võrdse Kohtlemise Volinik, Sotsiaalministeerium, ITAK OÜ ja Magnetic MRO AS.

Info on jagamiseks oma kanalites, oodatud on kõik inimesed!

Fotonäituse avamisele tulekuks täida palun registreerimisleht SIIN

Näitus jääb avatuks 18.maist kuni 19.juunini.

  • Näituse avamispäeva jooksul ootab hoovis huvilisi Kuulmisbuss, kus on võimalik eelregistreerimisega tulla kuulmistestile, nõustamisele või kuuldeaparaadi hooldamisele SIIN
    Vaata kuulmisbussi kohta täiendavat infot SIIT
  • Avamissündmuse päeval ei ole võimalik hoovi parkida.

Head ülemaailmset ligipääsetavuse päeva!

TOP