Tähelepanu!

Juhime tähelepanu, et antud uudis on rohkem kui aasta vana, mistõttu võib olla sisu vananenud. Soovitame võimalusel tutvuda uuemate infoallikatega sellel teemal.

Kommunismiohvrite memoriaali audiokirjeldus kui ligipääsetava kultuuri näidis

14.06.2021 | Eesti Puuetega Inimeste Koda | Jaga Facebookis

Juuniküüditamise mälestuseks Eesti Puuetega Inimeste Koja avaldas podcasti erisaadet, mille peateemaks on Kommunismiohvrite memoriaali audiokirjeldus.

Eesti Mälu Instituudi juhatuse liige Sergei Metlev kutsub podcasti kuulajaid virtuaalsele ekskursioonile Maarjamäel. Sergei Metlev räägib detailselt memoriaali kompleksi ülesehitusest, väljanägemisest ja laiemast tähendusest nii, et kuulajatel tekiks terviklik pilt ilma memoriaali nägemiseta. See on inspireeritud vaegnägijatele mõeldud ekskursioonist.

“Kultuuri ligipääsetavus on väga aktuaalne teema, mis väärib tähelepanu ja igakülgset arendamist. Ideaalis võiksid audiogiidid olla osa igast memoriaalist ja muuseumist. Täname Eesti Mälu Instituudi selle informatiivse virtuaalse ekskursiooni eest, mida saab võtta eeskujuks teiste kultuuriobjektide kirjeldamiseks,” ütles EPIKoja juhatuse liige ja saatejuht Jakob Rosin.

14. juuni on leinapäev, kuna 14. juunil 1941. aastal toimus esimene massiline küüditamine Balti riikidest GULAG-i koonduslaagritesse. Eesti kommunismiohvrite memoriaal Tallinnas Maarjamäel on pühendatud kõigile Nõukogude Liidu terrori all kannatanud Eesti inimestele.

Podcasti võib kuulata järgmistel platvormidel:

YouTube (subtiitritega)

Spotify

Google podcasts

Apple Podcasts

TOP