Tähelepanu!

Juhime tähelepanu, et antud uudis on rohkem kui aasta vana, mistõttu võib olla sisu vananenud. Soovitame võimalusel tutvuda uuemate infoallikatega sellel teemal.

Heategevuslik Wings for Life World Run kogub raha, et inimesed ratastoolist välja aidata

03.05.2022 | Eesti Puuetega Inimeste Koda | Jaga Facebookis

  1. Mail kell 14 toimub 100% heategevuslik jooks Wings For Life World Run, mis toimub sel aastal läbi äpi ning ka ühisstardiga Tallinnas.

Jooksuga kogutakse raha seljaaju vigastuste ravivõimaluste leidmiseks.
Jooksuvõistluse algatas Wings for Life fond, mis tänaseks on toetanud üle 200 teadusprojekti 19 riigis.
Armastatud laulja ja näitleja Kalle Sepp asus Wings For Life World Run Eesti jooksu patrooniks. Enda tiimi tutvustuses kirjutab Kalle järgnevalt „Mina olen Kalle, olen laulja ja näitleja. Kuulsin oma tüdruksõbra käest Wings for Life heategevusjooksust ja mõtlesin, et ehk saan ka mina aidata. Kuna ma ei ole väga hea jooksja, on see väljakutse ja mis oleks parem võimalus ennast proovile panna, kui hea eesmärgi nimel. Nii et liituge minuga ja jookskem ja toetagem neid, kes ise joosta ei saa!“ Kalle Sepa tiimiga saab liituda:
wingsforlifeworldrun.com/en/teams/QLYKoX

Alates 2014. aastast on tänu Wings for Life World Runile kogutud heategevuseks juba üle 33 miljoni euro. Eelmisel aastal jooksid rekordarv 184 236 inimest 195 riigist ning sel aastal ootame jooksma ka Sind!“

Tallinnas on see aasta ka ühisjooks Piritalt, Lillepi Pargi juurest mineval 2.5km rajal. Ürituse puhul on tegemist «app run’iga», mis maakeeli tähendab, et jooksust täieõiguslikult osa võtmiseks peab olema jooksjal kaasas mobiiltelefon, kus on olemas Wings of Life World Run rakendus ja kõrvaklapid. Kohapeal teevad 13.45 algusega soojenduse ka mõnusad Nike treenerid ja hoiavad kogu jooksu vältel jooksjatel motivatsiooni üleval.

Jooksjaid ajab taga virtuaalne püüdja-auto – parim jooksja peab jooksma ka kõige rohkem. Esimesed 30 minutit saad edumaad, misjärel hakkab virtuaalne püüdja-auto jooksjaid taga ajama. Finiš asub täpselt seal, kus püüdja-auto jooksjale järgi jõuab.

Igaüks määrab läbi rakenduse oma soovitud distantsi nii et kõik võivad ja saavad osaleda – nii harrastajad, kõndijad, ratastoolis sõitjad kui ka olümpiavõitjad.

Miljonid inimesed üle maailma on pärast seljaaju vigastust ratastoolis ja sõltuvad teiste abist ning keskkonna ligipääsetavusest - üsna tihti on tegu liiklusõnnetuse või kukkumisega. Wings For Life on mittetulunduslik seljaaju vigastuste uurimise fond, mille missiooniks on leida ravivõimalused. Wings For Life on alates 2004. aastast rahastanud teadusprojekte ja kliinilisi teste üle maailma. Olgugi, et ravi pole veel leitud, on suuri samme sinnapoole juba tehtud.

Registreeri end Tallinna app jooksule siin:
wingsforlifeworldrun.com/en/locations/tallinn või jookse kus iganes sa viibid ning jookseme kõik koos pühapäeval nende eest, kes ise joosta ei saa!

Lisainformatsioon:
Lili Tiri, Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liit
Tel: +372 58542008, e-post: lili.tiri@elil.ee

TOP