Tähelepanu!

Juhime tähelepanu, et antud uudis on rohkem kui aasta vana, mistõttu võib olla sisu vananenud. Soovitame võimalusel tutvuda uuemate infoallikatega sellel teemal.

"Eia jõulud Tondikakul" - tasuta eriseanss puuetega lastele

29.11.2019 | Eesti Puuetega Inimeste Koda | Jaga Facebookis

Järgmisel reedel ehk 6. detsembril on kõiki erivajaduse/puudega lapsed oodatud kinno, et üheskoos vaadata filmi "Eia jõulud Tondikakul".

Tasuta eriseanss toimub 6.12 kell 14.00 Tallinnas, Solarise Apollo kinos saalis nr 4. Kuulmis- ja nägemispuudega lastele mõeldes on filmile lisatud eestikeelsete subtiitrid ja kirjeldustõlge. Kinosaal on ka ligipääsetav liikumispuudega kinosõpradele.

Kuna kohtade arv on piiratud, siis on vajalik nii laste kui ka laste saatjate (vanemad, tugiisikud, õpetajad jne) eelregistreerimine. Palume registreeruda 1. detsembriks.

Lisaküsimustega pöörduda Eesti Puuetega Inimeste Kotta - epikoda@epikoda.ee

Millest film räägib?
Režissöör Anu Auna linateos "Eia jõulud Tondikakul" on Eesti esimene täispikk kogupete jõulumängufilm, mis jutustab 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Tüdruk ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viima kokku kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Filmi peaosades astuvad üles enam kui kolme tuhande kandidaadi seast välja valitud 11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Lisaks lastele teevad filmis kaasa armastatud näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Oma näitlejadebüüdi teeb lauljanna Liis Lemsalu.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme, helilooja Sten Sheripov, helirežissöör Horret Kuus ja monteerija Margo Siimon. „Eia jõulud Tondikakul“ tootjateks on Luxfilm ja Kinosaurus Film. Filmi levitab kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film.

Filmi valmimist toetasid EV100, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Euroopa Liidu programm Creative Europe.

**Lisainfo filmi kohta „Eia jõulud Tondikakul“ koduleheküljelt ning vaata kindlasti ka treilerit

Eriseanss toimub koostöös "Eia jõulud Tondikakul" tegijate, Apollo kino ja Eesti Puuetega Inimeste Kojaga.

Kohtumiseni kinos!

TOP