Uudised

02.12.2016
Eesti Puuetega Inimeste Koda tunnustab sel reedel, 2. detsembril puuetega inimeste päeva puhul toimuval konverentsil aastaauhindadega kultuuri-, spordi- ja turismiteenuste pakkujaid.

Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees Monika Haukanõmm: „ÜRO puuetega inimeste õiguste konventsiooni kohaselt on puuetega inimestel õigus teistega võrdsetel alustel osaleda kultuurielus, virgestus-, puhke- ja sporditegevuses.  Tavapärane kuvand puudega inimesest on kui sotsiaalteenuste tarbijast. Unustatakse, et puudega inimesed soovivad elada täiesti tavalist elu – tegelda huvialadega, külastada teatrit, spordikeskust, muuseumi, reisida. Kui teenused pole ligipääsetavad või on liiga kulukad, on see kahjuks võimatu. Soovime aastaauhindadega tuua esile ja tänada teenuseosutajaid, kes on   puuetega inimestele ligipääsetavuse arendamisel ning soodustuste pakkumisel eeskujuks kõigile vaba-aja sektoris tegutsejatele.“

Eesti Puuetega Inimeste Koja aastaahinna 2016 laureaadid on:

• Lennart Meri nimeline Tallinna Lennujaam
  • Maria Puhketalu
  • Toila Spa Hotell
  • Rocca al Mare Tennisekeskus
  • Spordiklubi Meduus
  • Käina Spordikeskus
  • Eesti Maaülikooli spordiklubi jõusaal
  • Kadrioru kunstimuuseum
  • Vanemuise teater
  • Pärnu Endla teater
  • Eesti Pimedate Raamatukogu

Aastaauhinnad antakse rahvusvahelise puuetega inimeste päeva puhul toimuval konverentsil „Turism ja vaba aeg – kas kättesaadav kõigile?“ 2. detsembril kell 15 Eesti Rahva Muuseumis, Tartus. Konverents juhib tähelepanu turismi-, kultuuri- ja teiste vaba-aja teenuste ligipääsetavusele puuetega inimestele.

Eesti Puuetega Inimeste Koda on sõltumatu ja professionaalne puudevaldkonna poliitika ja ühiskonna arvamuse kujundaja. Koja eesmärk on puuetega inimeste ja krooniliste haigete elukvaliteedi, ühiskonda kaasatuse ning eneseteostuse võimaluste tõstmine läbi huvikaitse ja koostöö. Koda ühendab 48 puuetega inimeste ja kroonilistel haigete organisatsiooni.

Lisainfo:
Anneli Habicht